Jordbærketchup
Giver ca 5 dl. ketchup
- 500 g. skyllede og nippede jordbær – søde og røde
- 1 lille løg
- ½ dl. Æblecider eddike
- ½ dl. sukker
- ½ tsk. Schezwan peber
- 1 skefuld hel sennepskorn
- 1 knsp. stødt nellike
- 1 knsp. stødt allehånde
- salt
- maizena til jævning
Pil og hak løget, kom det i en gryde og kog sammen med eddike i ca 5 minutter.
Tilsæt jordbær og krydderier (bortset fra sennepskorn) og lad massen koge i ca. 10 minutter, til jordbærrene er kogt lidt ud.
Blend massen og smag til med sukker, salt og evt. eddike.
Stil ketchuppen tilbage på varmen og jævn med maizena udrørt i lidt vand.
Tilsæt tilsidst sennepskorn og køl ketchuppen ned inden brug.
|