Jordbærmousse med mandelbund og jordbærlikør

OBS: Jordbærlikøren laves mindst 2 uger i forvejen.

Mousse

  • 200 g jordbær (frosne eller friske)
  • 3 blade husblas
  • 70 g sukker
  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 2½ dl fløde

Jordbærlikør

  • 2 bk danske jordbær
  • 1 fl vodka
  • 250 g sukker
  • 20 sorte peberkorn

Mandelbund

  • 50 g  æggeblommer (ca 5 æg)
  • 40 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 50 g hvedemel
  • 25 g mandler, fint blendede
  • 100 g æggehvider (ca 2 store æg)

Fremgangsmåde

Mandelbund kan laves dagen før:
Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i “snapsen” sammen med de fint blendede mandler.
Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i “mandelsnapsen”, stop når dejen er ensartet.

Fordel dejen på en bageplade og bag ved 190 grader til bunden er godt gylden pg giver efter ved tryk (ca 20-30 minutter)

Når bunden er helt afkølet stikkes bundene ud, så de passer i portionsglassene.

Fyld

Læg husblasen i koldt vand i ca 15 minutter

Blend eller hak jordbær til puré, tag 6 spsk fra og hæld resten i en gryde sammen med husblas. Varm massen langsomt op under omrøring.
Når massen bobler tages den af varmen og køles af.

Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend lidt efter lidt æggesnapsen i den lune puré og vend forsigtigt flødeskummen i.

Jordbærlikør

Kom alle ingredienserne i glas og lad det trække mindst 2 uger. Ryst glasset en gang i mellem så sukkeret opløses.

Sigt jordbær og peberkorn fra og hæld på flaske.

Anretning

Kom lidt mousse i bunden af de seks portionsglas. Læg derpå et stykke mandelbund, fordel den resterende jordbærpuré og hæld lidt likør i hvert glas. Fordel resten af moussen i glassene og stil den i køleskabet i mindst tre timer.

Server og nyd.

webdesign www.webvenbjerg.dk