Stines Jordbærtærte
 Stines lækre jordbærtærter
1 stk. jordbærtærte 8-10 personer
Tærtebund
Mazarinmasse
- 150 gr sukker
- 150 gr marcipan
- 150 gr blødt smør
- 75 gr hvedemel
- 1 3/4 dl hele æg (ca 3,5 æg)
Creme
- 2 dl sødmælk
- 25 gr sukker
- 15gr maizenamel
- 1 æg eller 2 æggeblommer
- korn af en halv vaniljestang
Fyld
Fremgangsmåde (De første 5 punkter kan laves dagen i forvejen)
- Rul mørdejen ud i en tærteform (ø 24-26cm) med løs bund.
- Tænd ovnen på varmluft 175*C
- Rør marcipan og sukker sammen til det smuldrer, tilsæt det bløde smør og rør det til en ensartet masse.
Kom mel i og rør æggene i lidt efter lidt. Rør til massen er jævn.
- Fyld mazarinmassen op i tærtebunden, og bag til den er gylden og gennembagt. (Ca 35 minutter)
- Kom 1½ dl sødmælk, vaniljestang og sukker kommes i en gryde og bringes i kog.
Resten af mælken røres sammen med æg og maizena i en skål.
Når mælken koger hældes den i æggemassen lidt efter lidt. Rør grundigt.
Hæld hele cremen tilbage i gryden og bring den op på kogepunktet under konstant omrøring. Når massen koger hældes den i en skål og dækkes med husholdningsfilm (læg filmen helt ned på massen).
Sæt cremen i køleskabet til afkøling.
- Skyl og nip jordbærrene og stil dem til side.
- Pisk fløden stiv. Pisk den nu stivnede creme og vend flødeskummen heri.
- Tag kagen ud af formen og stil den på et fad. Fordel cremen på kagen, så der er en lille fordybning ind mod midten.
Anret de friske jordbær ovenpå.
Velbekomme.
|