Venbjergs Kartoffelsalat
- 500 g kogte nye danske kartofler
- 200 g skyllede nippede jordbær i skiver (en fast sort: Florence, Sonata, Malwina el. lign)
- 100 g friske ærter fra bælg
Vinaigrette:
- 1/3 dl Hyldeblomst eddike
- ½ dl neutral olie ex. raps eller solsikke
- 1 tsk Dansk honning
- lidt hakket estragon.
- masser af sort peber (peber fremhæver smagen af jordbær)
- salt
Kom ærterne i en skol og overhæld dem med varmt vand og lad dem trække et par minutter. Sigt vandet fra og skyl dem i koldt vand.
Vinaigrette;
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. Smag til med salt og rigeligt sort peber.
Kom kartofler, jordbær og ærter i et fad og hæld vinaigretten over.
Pynt eventuelt med ristede græskarkerner og god feta.
|